блог, комп'ютерне обслуговування компаній, безкоштовна консультація, виїзд до замовника, віддалена допомога та підтримка
ru uk en

Вже другий рік в Україні війна, роботи поменшало і причина зрозуміла. Хоч і кажуть що, мовляв, скільки поїхало кадрів, які розуміють. Але якщо розібратися, то ті хто мав можливість залишитися і працювати так і зробили. Я міркую за своїми клієнтами і скажу просто 99% відсотків в Україні, і ведуть свій бізнес. Зрозуміло, що у багатьох обсяги зменшилися на порядок, проте айтішникам теж є що робити.

Пошук віддаленої роботи. Цим я активно займався і раніше, тим більше, що при нинішніх швидкостях інтернет та програмах віддаленого доступу робити дуже легко. Це не тільки чищення комп'ютера від вірусів та сміття, а також налаштування роботи в мережі, периферійних пристроїв на кшталт принтерів, МФУ та іншого. Мало того системи відеоспостереження та домофонії нового покоління можна налаштувати віддалено. Ще хочеться сказати про навчання періодично є кого вчити;).

Сайтобудування для США, добрий досвід був і до війни. Так сталося, що близький знайом ... Читати далі »

Категорія: Віддалена допомога | Переглядів: 11 | Додав: admin | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Буває така і ситуація коли людина купує ту чи іншу техніку, а інструкція лише іноземною мовою. Що можна зробити в такому випадку, маючи комп'ютер, сканер і звичайно інтернет. Якщо не можете знайти на просторах мережі свою мову!

Перше і головне від сканувати всі сторінки в хорошій роздільній здатності. Далі загнати в один файл, так як все це після сканування зображення. Як на мене краще зробити PDF формат. Після розпізнати текст і перегнати до документа майкрософт офіс, тобто Word. Потім його можна завантажити в той же гугл перекладач. Пам'ятаємо, що файл повинен бути розміром до 10 мегабайт. Коли переклад буде закінчено скачати на комп'ютер, а далі руками все підправити.

Звичайно, ідеальної допомоги не буде. Найчастіше інструкції надруковані не сильно у високій якості. Особливо якщо техніку завезено за сірою схемою, як у нас частіше буває. Але основні принципи роботи думаю з ... Читати далі »

Категорія: Віддалена допомога | Переглядів: 38 | Додав: admin | Дата: 2023-12-21 | Коментарі (0)

Програвання МР3 файлів в автомагнітолі із флешки. Що там складного скажіть ви, хитайте, записуй і вперед. Але не завжди так працює, оскільки магнітола не повноцінний комп'ютер і є свої хитрощі. До речі, у кого CD диски це теж стосується.

Почнемо з найголовнішого, коли файли МР3 не бачить програвач. Найчастіше проблема у пробілах назви файлів музики. Для цього просто приберіть прогалини, тобто перейменуйте на комп'ютер. Іноді назва пісні показує заковирками, не всі моделі магнітол, особливо бюджетні, розуміють кирилицю. Тут можна зробити аналогічно перейменувавши. 

Папки з виконавцями читайте інструкцію до вашої автомагнітоли. Тут можливість вкладення папок залежить від виробника. Скажу простіше, хороша магнітола 15-річної давнини вміла бачити папки. Розмір зовнішнього носія також має значення. Тобто велику флешку записувати нема рації, система її не побачить.

Деякі ... Читати далі »

Категорія: Віддалена допомога | Переглядів: 68 | Додав: admin | Дата: 2023-10-01 | Коментарі (0)

Зовнішній вигляд айтішника в основному сам говорить за себе, таку людину легко можна розпізнати. Стереотипне уявлення у суспільстві – це джинси, кросівки, футболи з принтом або светр, частіше чорного кольору, доповнює все це навушники та улюблені гаджети, залежно від сфери діяльності фахівця.

Сказати хочу подумки, вище описане майже відповідає. За винятком того, що таких видів одягів кілька набрів. Оскільки, наприклад, монтаж систем відеоспостереження вимагає в деяких випадках грубого та спеціалізованого одягу. Самі розумієте забудови, ферми, бандажні роботи на стовпах на подібне. 

Окремим словом хочеться сказати про спортивний стиль. Він начебто не відноситься до сфери IT, але є дуже зручним у порівнянні з джинсою. В офісі попрацювати з мережею, коли частіше все трохи вище за підлогу зручніше. Або під стелею працювати з крученою парою.

Та костюми та краватки мої колеги одягають лише в о ... Читати далі »

Категорія: Віддалена допомога | Переглядів: 42 | Додав: admin | Дата: 2023-09-26 | Коментарі (0)

Як вибираю мережеве обладнання для замовника. Припустимо, людина хоче побудувати свою мережу в приватному будинку. Ремонт уже є, кабелю не проведеш. У такому разі правильно побудувати мережу вайфай. Тут необхідно врахувати все, крім роботи телефонів і комп'ютерів, що ще можна буде підключати. 

Скільки разів стикався з такими прикладами, коли клієнт бігає з ноутбуком до принтера на другий поверх. І через провід USB друкує. Хоча пристрій дорогий, хороший, дозволяє підключити його через вайфай і кручений пару. Так, повторювач сигналу поставили, але правильно налаштувати не змогли. Оскільки майстер зробив через кнопку WPS, ну так само швидко, а далі йому пофіг. Правильно потрібно налаштувати через кабель, дати повторювачу статичну IP-адресу, і через його LAN порт підключити принтер. 

Налаштування роутерів через порт WAN про це багато разів говорив. А це може призвести до того, що я ... Читати далі »

Категорія: Віддалена допомога | Переглядів: 73 | Додав: admin | Дата: 2023-08-20 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 6 7 »