ru uk en

🔎 ВІДстежувати

10:29
Як створити QR-код для файлу, щоб його могли відкрити інші

Як створити QR-код для файлу, щоб його могли відкрити інші. З таким запитанням до мене звернувся мій старий замовник. Справа в тому, що йому періодично потрібно відправляти файл у форматі PDF для своїх клієнтів. Що є не завжди зручним, наприклад коли зайнятий, а передати потрібно швидко. 

Як зробити простіше і щоб це було ваше. Перше і головне, файл до якого буде доступ завантажити до себе, щоб він був доступний онлайн. Найкраще для цього підходить хмарне сховище або сайт. Покажу на своїх прикладах, як це зробити.

Беремо гугл диск, є практично у кожного. Завантажуємо в нього файл, який буде відкритий за посиланням для тих, кому ви скинете QR код. Далі дозволяємо доступ за посиланням усім, а ось тут найцікавіше. Зазвичай такі URL є досить довгими і можуть бути більше 80 символів. У цьому випадку краще використовувати скорочувач посилань, мені подобається цей . Для того, щоб ваш майбутній код був меншим за наповнення квадратиками, у такому разі при зменшенні з будь-якого бюджетного смартфона він може бути відсканований. 

Для сайту така сама схема, закачуємо файл та копіюємо його посилання.  Далі потрібно перейти в генератор QR-кодів  рекомендую саме цей , так як він робить прямі посилання. Вставити URL, вибрати додаткові опції, якщо потрібно і завантажити собі в комп'ютер готове зображення. Раджу перед генерацією коду вибрати максимальний розмір та формат JPEG. Згодом ви зможете при зменшенні не втратити якість, інші формати  для дизайнів!

Звичайно є море сервісів, які пропонують до себе закачати файл і створити код. Невідомо, скільки часу ресурс проживе. Якщо файл документа цінний, а не разовий, варто добре подумати.   

Категорія: Комп'ютерне обслуговування | Переглядів: 87 | Додав: admin | Теги: щоб його могли відкрити інші, Як створити QR-код для файлу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar